Szkolenia gastronomiczne

Kelner


(kod zawodu: 513101)

Szkolenie obejmuje 40-60 godzin zajęć, w tym zajęcia teoretyczne i praktyczne.

 

  1. Bezpieczeństwo i higiena pracy oraz etyka zawodowa
  2. Zachowania kelnera podczas obsługi gościa
  3. Charakterystyka systemów kelnerskich
  4. Serwis francuski, serwis zupy z kubka, serwis tortu
  5. „Room service” – technika pracy kelnera
  6. Obsługa kelnerska podczas śniadania
  7. Serwowanie wina, dekantacja
  8. Serwis specjalny
  9. Techniki serwisu: tranżerowanie, filetowanie, flambirowanie
  10. Przygotowanie baru do obsługi konsumenckiej
  11. Zapoznanie się ze sprzętem barmańskim
  12. Podział i klasyfikacja cocktaili
  13. Ogólne metody serwowania napojów alkoholowych i bezalkoholowych mieszanych , podział i klasyfikacja alkoholi
  14. Zasady przyjmowania gości i rejestrowania zamówień konsumenckich
  15. Sporządzanie napojów mieszanych alkoholowych
  16. Sporządzanie napojów mieszanych bezalkoholowych
  17. Zasady komunikacji, profesjonalna obsługa klienta, techniki sprzedaży

Koszt szkolenia – ustalany indywidualnie! Zapraszamy do kontaktu z nami!

Szkolenie gastronomiczne: Kelner – kod zawodu: 513101

Kelner


(kod zawodu: 513101)

Pobierz Ofertę!
Skip to content