Szkolenia gastronomiczne

Cukiernik


(kod zawodu: 751201)

Szkolenie obejmuje 40-60 godzin zajęć, w tym zajęcia teoretyczne i praktyczne.

 

  1. Zasady bezpiecznej pracy w kuchni, HACCP
  2. Narzędzia i urządzenia stosowane w kuchni
  3. Surowce i dodatki do żywności stosowane w cukiernictwie, przechowywanie żywności
  4. Technologia przygotowywania ciast biszkoptowych
  5. Technologia przygotowywania ciast biszkoptowo – tłuszczowych
  6. Technologia przygotowywania ciast drożdżowych
  7. Technologia przygotowywania ciast kruchych
  8. Półprodukty ciastkarskie – kremy, masy, czekolada, półprodukty różne
  9. Dodatki, zdobienie wyrobów cukierniczych

Koszt szkolenia – ustalany indywidualnie! Zapraszamy do kontaktu z nami!

Szkolenie gastronomiczne: Cukiernik – kod zawodu: 751201

Cukiernik


(kod zawodu: 751201)

Pobierz Ofertę!
Skip to content